Pàgines

8 de novembre del 2014

Fenomen Big Draw

Un paper, un color i un bri d’imaginació són suficients per deixar-se captivar per la màgia del Big Draw, un esdeveniment que trenca fronteres i ens uneix a tots mitjançant la plàstica del dibuix. Es tracta d’un festival que omple de colors aquelles ciutats que s’han afegit a aquesta efemèride. Alguns dels exemples propers en són Tarragona, Barcelona i Reus.







Abans de continuar informant sobre aquest esdeveniment que per a molts indrets és novedós, cal saber què és realment el fenomen Big Draw i la seva trajectòria vital, ja que no és cosa de fa dos dies. Aquesta convocatòria té els seus orígens a Anglaterra l’any 2000 per homenatjar a John Ruskin, escriptor, filòsof i artista victorià, i l’organitzà The Campaign for Drawing, una organització independent que entén el dibuix com a una eina de pensament, creativitat, i de compromís social i cultural, que ens ajuda a entendre el món i a respectar-lo més.


Actualment el festival es realitza en diferents països durant el mes d’octubre i Catalunya n’és un exemple amb la participació pionera del Museu Picasso de Barcelona tot liderant aquesta participació des de l’any 2010, afegint-se posteriorment l’any 2013 la ciutat de Tarragona i aquest any la ciutat de Reus. En aquest apartat volem destacar la primera edició d’aquest festival del dibuix que acollí Reus el passat més d’octubre.



Des de diversos indrets de la Ciutat, com la Biblioteca Xavier Amorós, El Centre Botànic, l’Escola d’Art i Disseny i Cal Massó, s’ha pogut viure un cap de setmana (17 i 18 d’octubre) molt intens i divertit, que ha constat de diverses activitats relacionades amb el dibuix. Des de fora podia semblar un esdeveniment merament plàstic, per dir-ho d’alguna manera “de fer dibuixets simplement”. Però en realitat, cada taller buscava mitjançant l’essència del dibuix, crear un resultat plàstic interessant i novedós, així com buscar també l’experiència humana i social que aquest fet comporta, ja que el dibuix unia les persones plàsticament i sensiblement.


Es traca doncs d’una vivència excepcional que agrupa persones de diverses edats per tal de comunicar-se, relacionar-se i expressar-se gràcies a la cooperació de l’expressió plàstica. És resultat de dotar de nous significats i sentits al dibuix, per tal de que gràcies a un recurs tan ancestral com aquest, es pugui actualitza el discurs gràcies als nous coneixements i conceptes, així com les noves expressions plàstiques.




Algunes de les imatges que presentem ens mostren aquesta participació i les diverses vessants pictogràfiques, que pretenien a tothom qui vingués que participés lliurement a través de l’expressió artística, tot realitzant dibuixos i il·lustracions de manera lliure i creativa. No podem deixar d’esmentar la participació dels artistes dibuixants i il·lustradors que de forma desinteressada es ficaren entre el públic i tot cooperant entre ells feien partícips als ciutadans de la seva creació.





Només ens cal dir que s’animeu a participar en la propera edició!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada