Pàgines

20 de juliol del 2013

El boom tuitaire, o com treure-li partit a les noves tecnologies

Instagram, Pinterest, Vimeo, Twitter, Facebook, i tants altres elements moderns que gairebé han deixat abandonats els blogs, i ja no diguem els llibres. Des de fa uns anys, doncs, ha canviat perceptiblement el mode en el que ens relacionem els uns amb els altres, a un ritme frenètic, a més. ¿Qui s'enrecorda, a hores d'ara, de les hores gastades en el Messenger?
Però el perquè d'aquest post no és senzillament fer un repàs nostàlgic dels diferents modes comunicatius dels joves i no tant joves, ni tampoc fer un llistat de les xarxes socials, el que pretenem és donar algunes idees claus per treure-li el suc a aquests monstres informàtics que ja formen tant part de la nostra vida com el cafè dels matins.

1.- Coneix!
Especialment al twitter però també a Facebook, Fliker, Pinterest... segueix i dóna 'm'agrada' a artistes, cantants o institucions que t'apassionin. Dins del sector professional, a més, pots conèixer i seguir professionals del teu ram per estar al dia o veure “que se cuece” a l'àmbit que més t'interessa i, a més, donar-te a conèixer! Però alerta! No usis això únicament per fer publicitat teva o del teu blog, allò important és la interacció entre usuaris.

2.- Assabenta't!
Museus, institucions, universitats, artistes, comissaris... tots ells tuitegen, tots ells postegen en Facebook, pengen fotografies a Flickr, vidios a Vimeo o realitzen taulers de Pinterest; a través d'ells pots accedir a informació directa i novetats sobre tallers, concerts, esdeveniments, xerrades, cicles, exposicions, cinema, teatre, notícies i tot allò que puguis imaginar-te i, a més a més, contestar, donar-li a m'agrada o opinar sobre ells!


3.- No t'adormis!
No només és important estar informat i al dia del que passa, del que t'agrada o del que vols fer, encara pots fer una cosa millor, seguir les coses que t'interessen a temps real! Treballes? Estàs al poble i no tens diners per anar a unes conferències, a uns tallers, a un festival? Avui dia gairebé tot es pot veure per streaming (en directe des de la xarxa) des de la televisió fins a unes conferències; òbviament mai serà el mateix, però almenys pot treure't el cuquet de la intriga. Especialment des de Twitter pots seguir les cites rellevants de les xarrades, o veure-ho per streaming a través de Vimeo o altres canals i, fins i tot, veure recopilacions de vidios i muntatges que les institucions han realitzat. Hi ha, fins i tot, tours per diferents ciutats online, podent “visitar-les” des de casa. Podríem anomenar-ho el futur de l'usuari cultural pobre, però això ja seria un altre conte.

Així doncs, des del Cultius Culturals us animem a que fomenteu i aprofiteu les tecnologies que tant a l'abast tenim avui dia. Perquè per vosaltres, quina és la millor xarxa social, a la que esteu enganxats dia i nit?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada